AKTUALNO
• Novice
• Svet KS Tinje
NAROČITE SE NA INFO.
NAKLJUČNA SLIKA
GALERIJA SLIK
Vreme pri nas    

DRUŠ TVA IN AKTIVI
Aktiv kmečkih žena Tinje

Aktiv kmečkih žena Tinje je bil ustanovljen leta 1984, torej deluje aktivno že štiriindvajset let. Ustanovnih članic je bilo dvajset gospodinj, sedaj je aktivnih članic petindvajset. Članica je lahko kmečka ali nekmečka gospodinja, ki je pripravljena sodelovati. V zimskem času društvo organizira izobraževalne tečaje o pripravi okusne in zdrave hrane na različne načine: kuhanje, pečenje, cvrtje; priprava ozimnice in izdelava ročnih del.

Aktiv kmečkih žena Tinje tvorno sodeluje pri prireditvah, ki se odvijajo v Krajevni skupnosti Tinje. V letu 2008 je bil potreben še posebno velik angažma, saj so sodelovale pri pripravi nove maše na Tinju.

Članice Aktiva kmečkih žena Tinje se v okviru Društva kmetic Slovenska Bistrica v poletnih mesecih udeležijo dveh strokovnih ekskurzij. Ogledajo si kmetije z dopolnilnimi dejavnostmi in domačo obrtjo. Aktiv vsako leto sodeluje na prireditvi Podobe bistriških domačij. V letu 2008 sodelujejo še s posebnim entuziazmom, saj se prireditev odvija v domačem kraju. Na prireditvi se predstavljajo z razstavo na temo Izdelki iz lanu in volne ter dobrote, ki jih znajo več kot odlično pripraviti. Dobrote je moč tudi poskusiti. Na prireditvi bodo članice sodelovale tudi pri ocenjevanju kruha ter ognjiščnih kvasenic (gibanic), ki so vedno zelo prijetne na pogled in še slajšega okusa.VPRAŠANJA KRAJANOV
Odgovori na vprašanja
VPRAŠAJTE NAS
KNJIGA GOSTOV
Kaj so napisali drugi
Posredujte našo stran
VAŠE MNENJE